maanantai 14. marraskuuta 2016

Koirapuisto kuin kauhuelokuvasta 
On autiota. Kylmä tuuli löytää kuin löytääkin reittinsä takkini sisään, ja ihoni menee kananlihalle. Oloni on hieman levoton ja vilkuilen jatkuvasti ympärilleni. Kohmeisilla käsilläni alan ottamaan valokuvia aidatusta alueesta, joka ehkä joskus muistutti koirapuistoa. 

Kun kävimme alkukeväästä poikaystäväni kanssa katsomassa asuntoa Jynkästä, oli ensivaikutelma positiivinen. Kerrostalo näytti ulkoa siistiltä. Piha ei ollut kummoisen suuri, mutta ainakin oli tilava parkkipaikka. Hetken käveltyämme ympäri pihapiiriä silmääni pisti aidattu maa-alue, joka näytti jonkin verran ränsistyneeltä. Kiinteistövälittäjämme sanoi, että kyseessä on Jynkän koirapuisto. Ihmetykseni oli kuitenkin suuri, kun kyseisen koirapuiston vieressä oli kyltti, jossa kiellettiin koirien läsnäolo. 
   

Jynkän koirapuisto on kerrostalojen keskellä kuin pala kauhua, josta kukaan ei tunnu huolehtivan nykypäivänä. Alue ei ole kovin suuri, mutta se silti kiinnittää paljon huomiota, tai ainakin minun huomioni. Sen ympäröimä aita muistuttaa minua elokuvasta nimeltä "Monsteritalo", jonka näin pienenä. Aidan terävät laudat vinksottavat sinne tänne, ja niiden pinta on kuin puun ja sammaleen valtataistelua. Aidan sisäinen alue näyttää aivan lokakuulta: synkkä, mutainen ja ruskea. Noin 50 prosenttia alueesta on vapaata koirien juoksuttamista varten, loput koostuvat puista, rehottavista pensaista, oksista, pitkästä ruohosta, sammaleisista kivistä ja juurista sekä yhdestä mysteerisestä punaisesta mökistä. Iltaisin koirapuistoa koristaa yksi varresta kaartunut katuvalo, joka loistaa sinertävää valoa ympärilleen, sen verran kuin kykenee.  
 
Vaikka koirapuisto on ainakin minun mielestäni luotaantyöntävä, käy siellä silloin tällöin ihmisiä koiriensa kanssa. Puiston vierellä päivystäessäni kyselin kommentteja muutamalta ohikulkijalta. Naapurini rouva kommentoi puistoa "kulahtaneeksi". Eräs vanhempi herra sanoi, että puisto "joutaisi purettavaksi". Pihalla leikkivät naapurin lapset totesivat: "Eihän tuo ees näytä puistolta!"
 

. 
                                 Aidan korjauksesta vastaavat nykyään vain puiston käyttäjät 

Jynkkä on suhteellisen iso asuinalue täynnä monia perheitä, joihin yleensä kuuluu myös koira. Vanhempieni koiraa hoidettuani ja lenkitettyäni totesin, että koiria tuli vastaan koko ajan ja monet niistä olivat aika levottomia. Mielestäni Jynkkään pitäisi rakentaa uusi koirapuisto, jotta alueen koirat saisivat paikan, missä purkaa energiaa ja juoksennella vapaana. Sen lisäksi olisi mukavaa kävellä  
bussista kotiin ilman kylmiä väreitä ja puistattavaa tunnetta. 

Reetta Holopainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti