keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Hulluna nettikirppiksiin


Tulen treeneistä kotiin ja katsahdan olohuoneen sohvalle. "Hellou!" kuuluu sohvalta. Siellä äiti taas surffailee Kuopion nettikirppiksellä. "Tulehan katsomaan, löysin hyvän maton sun huoneeseen!" hän tokaisee. "Voisin vaikka sisustaa jonkin talon täältä ostetuilla tavaroilla, tosi halvalla ja ekologisesti."

 


En tiedä, osaavatko muut nuoret samaistua tähän, mutta ainakin nykyään meidän kotiimme raahautuu koko ajan lisää tavaraa nettikirppiksiltä. Juuri viime viikolla äitini kävi hakemassa kaksi kultaista pöytälamppua, jotka lopulta sitten päätyivät minun huoneeseeni. Samalla viikolla kotiimme ilmestyi myös kaksi Artekin tuolia ja kassillinen vaatteita. Äitini löysi nettikirppiksen viime kesänä ja on nyt aivan hurahtanut siihen. Joka päivä siellä on käytävä ainakin kerran. Ostamisen lisäksi on meiltä onneksi saatu myös myytyä paljon vanhaa, esimerkiksi pikkuveljen pyörä, kaksi lipastoa, vanhoja leluja ja tanssimekko. 
 

Nettikirppis on hyvä paikka ihmisille, jotka haluavat panostaa ekologisuuteen ja laatuun. Miksi ostaa kalliilla huonekalukaupasta piironki, kun saa sen puoleen hintaan nettikirppikseltä vähän käytettynä? Ennen kun hullaantuu nettikirppiksiin, kannattaa selvittää, millainen kirppisten kiertelijä sinä itse olet: hurahdatko heräteostoksiin vai etsitkö laadukkaita ja tyylikkäitä aarteita halvalla? Äitini kertoi kirppisshoppailuunsa kolme syytä: se on mukavaa, ekologista ja halpaa. Hyvistä löydöistä tulee hyvä mieli, ja mikäs sen parempaa, kun ostokset saa vielä halvalla ja kaiken lisäksi säästää luontoa. 

Jos hullaantuu nettikirppiksiin, niin antaa vaan mennä. Se on hyvä juttu siihen asti, kun koti alkaa täyttyä turhalla roinalla. Kun pitää ostamisen ja myymisen samalla tasolla, voi shoppailustakin olla jotain iloa. Tämä kirjoitus onkin hyvä lopettaa juuri kuulemaani äitin huudahdukseen: "Anni, löysin olohuoneeseen kaksi Muuramen laatikostoa!"

Anni Kaukola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti