sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Italialaisten vieraidemme matkassa: alkutaivaltaPerjantai 8.5.2015

Odotimme kaikki innolla perjantaista tapaamistamme italialaisten kanssa. Yhden viikon vierailun suunnittelemiseen meillä oli kulunut noin vuosi. Mutta vihdoinkin italialaiset saapuivat koulullemme perjantai-iltapäivänä, noin kello 16. 

Tutustuimme toisiimme ja sen jälkeen veimme uudet väsyneet ystävämme koteihimme majoittumaan. Jokaisella oli sen jälkeen omat ohjelmansa perheittensä kanssa. Illalla suunnittelimme porukalla viikon tapahtumia ja etenkin huomista Valkeisen retkeä.
 Lauantai 8.5.2015

Lähdimme lauantaina aamupäivällä keskustaan katselemaan toria ja satamaa. Kiersimme matkustajasataman ja menimme torille syömään lihapiirakat, minkä jälkeen suuntasimme Matkuksen kauppakeskukseen. Siellä kiertelimme kauppoja ja tapasimme muita ryhmäläisiä ja vietimme aikaa yhdessä. Illemmalla lähdimme porukalla Valkeisenlammelle, missä pelasimme jalkapalloa ja heittelimme koreja.

Valkeisella ollessamme alkoi valitettavasti sataa vettä, joten lähdimme katsomaan Keskuskentällä ollutta jalkapallopeliä. Istuimme katsomossa jonkin aikaa, minkä jälkeen päätimme siirtyä keskustan Mäkkäriin, jossa syötiin, naurettiin ja opeteltiin kirosanoja uusilla kielillä.

Päivä päättyi torilla jäätymiseen noin yhdeksän maissa, jolloin ryhmä erkaantui omille teilleen.

 Sunnuntai 10.5.2015

Sunnuntaina oli taas vapaa-aikaa perheitten kanssa, joten jokainen teki aamupäivän mitä halusi; jotkut menivät kaupungille, toiset kävivät maalla ja osa kävi syömässä Puijolla. Koska lauantainen retkemme Valkeiselle oli onnistunut mainiosti, päätimme lähteä iltapäivällä sinne taas porukalla uudestaan. Osa pelasi jalkapalloa ja toiset nauttivat hyvästä säästä ja vielä paremmasta seurasta. 

Parin tunnin päästä Saila, Miina, Caterina ja Matilde lähtivät Neulamäen näkötorniin. Vähän ajan päästä meille muille tuli nälkä, joten päätimme lähteä syömään McDonald´siin. Sitten kello olikin jo sen verran, että kaikki lähtivät koteihinsa lepäämään ja valmistautumaan huomiseen päivään, joka vietettäisiin koulussa.

 Niko ja Iikka 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti