sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vilkasta ja iloista elämää italialaisittain ja suomalaisittainMaanantai 11.5.2015

Maanantaina italialaiset ystävämme pääsivät tutustumaan kouluumme ja saivat lämpimän vastaanoton. He kävivät esittäytymässä liikuntasalissa kaikille koulumme opiskelijoille ja kertoivat muutaman sanan projektista, jota teemme yhdessä. Salitilaisuuden jälkeen siirryttiin luokkaan, jossa he pääsivät esittämään meille itse valmistamansa diaesityksen kuuluisista ja tärkeistä italialaisista taideteoksista, rakennuksista ja kaupungeista.

Illalla oli aika rentoutua ja nauttia yhteisestä seurasta kauniissa Pilpan maisemassa. Aluksi keli näytti huonolta, mutta meidän onneksemme kaikki kääntyi toisin ja italialaiset pääsivät nauttimaan myös Suomen auringosta ja sen lämmöstä sekä kauniista luonnosta. Yhdessä paistoimme makkaraa ja saunoimme sekä kävimme uimassa. Kaikki nauttivat toisistaan sekä ennen kaikkea kauniista maisemista!
Tiistai 12.5.2015

Tiistaiaamuna italialaiset ystävämme suuntasivat oppitunnille, jossa aiheena oli Suomen luonto. Tunnin jälkeen kello kymmeneltä lähdimme bussilla kohti Outokumpua ja Kolia. Kahdeltatoista olimme perillä Outokummussa ja söimme maittavan lounaan, jossa tarjolla oli lohikeittoa. Lounaan jälkeen jakaannuimme kahteen ryhmään ja lähdimme kiertämään museota ja kaivosta. Kierros oli mielenkiintoinen ja opasta oli mieluisa kuunnella. 
Nähtyämme kaivoksen lähdimme bussilla kohti Kolia. Kalliolle noustessamme ja maiseman auetessa eteemme ei ihastuneita huokauksia voinut olla kuulematta. Kamerat kaivettiinkin esiin salaman nopeasti. Ihailtuamme maisemaa tarpeeksi ja kameroiden täytyttyä kuvista lähdimme kävelemään kohti bussia ja takaisin Kuopioon.

Bussissa eväät otettiin esiin ja laitettiin musiikit pauhaamaan. Jotkut nukkuivat ja toiset lauloivat iloisesti, mutta kaikilla oli varmasti mukavaa. Seitsemän jälkeen illalla väsyneinä mutta iloisina olimme takaisin koulun pihassa.


Keskiviikko 13.5.2015

Italialaisten aamu alkoi suomen kielen oppitunnilla. Siellä he opettelivat muutamia lauseita, kuten "mitä kuuluu" ja "hyvää päivää". Tunnin jälkeen italialaiset kokkasivat suomalaista ruokaa: lihapullia, perunamuusia, sämpylöitä, salaattia ja jälkiruoaksi korvapuusteja. Ruokailun jälkeen rehtori kävi hyvästelemässä vieraamme, sillä tämä oli heidän viimeinen päivänsä koulullamme. Iltapäivällä kävimme vielä tuliaisostoksilla. Kotiin viemisiksi löytyi mm. teetä ja suklaata.


Torstai 14.5.2015

Viimeiset hetket olivat nyt käsillä... Tänään oli viimeinen kokonainen päivä, jonka saimme viettää yhdessä italialaisten ystäviemme kanssa. Huomenna joutuisimme jättämään heille haikeat hyvästit, mutta tänään vietimme huikean päivän vailla huolta huomisesta. 

Päivään mahtui monenlaista tekemistä niin yhdessä kuin perheidenkin kesken. Oli aika leipoa vielä viimeiset korvapuustit ja vierailla hienoissa nähtävyyksissämme. Osa pääsi kalastamaan, toiset leipomaan ja jotkut kävivät tivolissa! Opettajat olivat käyneet Puijon tornissa ja puhallinorkesterikonsertissa kaupungintalolla. Keli ei ollut mitä parhain, mutta emme antaneet sen häiritä. 

Illalla suurin osa suomalaisista ja heidän pareistaan lähtivät yhdessä hohtokeilaamaan, ja se vasta olikin jotain - hauskanpitoa, naurua sekä yhdessäoloa ei voita mikään! Tänään oli myös italialaisen Alessian tärkeä päivä. Hän pääsi juhlistamaan 18-vuotis- synttäreitään täällä Suomessa meidän kanssamme ja häntä muistettiin isolla kasalla lämpimiä onnitteluja ja herkkuja. 

Pitkän ja antoisan päivän jälkeen oli kaikkien aika mennä hieman lepäämään, jotta aamulla jaksettaisiin lähteä aikaisin liikenteeseen. Aamulla jättäisimme hyvästit rakkaille ystävillemme, mutta viikko on ollut huikea ja monenlaiset tunteet sekä tekemiset jäävät ikuisesti muistoihimme...<3
Krista ja Eveliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti