tiistai 28. huhtikuuta 2015

Päivä johtajana


Kallaveden lukiolaisia osallistui Päivä johtajana tempaukseen keväällä 2015. Päivä johtajana ­tempauksessa nuoret pääsevät yhdeksi päiväksi seuraamaan paikallisen johtajan tavallista työpäivää. Suomen Nuorkauppakamarit ry on käynnistänyt vuonna 2013 Päivä johtajana -projektin, jossa johtajat ympäri Suomea ottavat opiskelijan tutustumaan päiväksi työhönsä. Päivän tavoitteena on tarjota opiskelijalle kokemuksia johtajan työstä sekä työelämästä ja auttaa opiskelijan oman tulevaisuuden suunnittelussa.Kuopiossa Päivä johtajana -tempauksen tutustumiskohteina Kuopiossa ovat: Mainostoimisto Adkiivi Oy, Ruokakesko Oy, Kuopion kauppakamari, Kuopion yliopistollinen sairaala, Kalpa Hockey Oy, Talentree Oy, IKANO ja IKEA.

Opiskelijat saivat osallistumisesta kokemusten ja verkostojen lisäksi myös pisteitä aktiivisuuspassiin sekä todistuksen.


Seuraavissa lukiolaisten kokemuksia päivästä johtajana:Päivä johtajana Kuopion alueen kauppakamarissaOlen Elmiina Kuusonen 13B ryhmästä, eli toisen vuoden opiskelija Kallaveden lukiossa. Torstaina 23.4. pääsin tutstumaan Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtajan Silja Huhtiniemen päivään Päivä johtajana -tempauksen merkeissä. Kuopion alueen kauppakamarin tehtävänä on lyhyesti sanottuna turvata ja kehittää elinkeinoelämän kilpailukykyä Pohjois-Savon alueella. Kauppakamari järjestää jäsenilleen paljon erilaisia mahdollisuuksia verkostoitua sekä kaikenlaisia hyödyllisiä koulutuksia. Kuopion alueen  kauppakamarilla on noin 800 jäsentä.
    Minun aamuni alkoi klo 9, kun saavuin kauppakamarin toimistolle Technopolisille. Pääsin heti tutustumaan Siljaan sekä esittämään hänelle kysymyksiä.
   Päivä oli monipuolinen. Pääsin mukaan asiakkaan tapaamiseen, kauppakamarin viikkokokoukseen, sekä myös näkemään ihan sitä normaaliakin toimistotyötä: paljon sähköposteihin ja puheluihin vastaamista ja asioiden hoitamista. Mielestäni etenkin sitä asiakkaan tapaamista oli hienoa päästä seuraamaan, sillä asiakkaiden tapaaminen on hyvin normaalia kauppakamarilaisten arkea.
    Yllättävintä oli ehkä se, että johtajan työ on lopulta ihan samanlaista työtä kuin normaalienkin työntekijöiden työ! Vastuuta toki johtajalla on paljon, mutta ei se työnkuva hirveästi eroa muista. Tämä oli kyllä aivan mahtava kokemus ja se rohkaisi minua ja lisäsi vielä enemmän kiinnostusta johtamista kohtaan. Oli hienoa päästä juttelemaan rauhassa ihan oikean johtajan kanssa.
    Jos sinulle tulee joskus tilaisuus päästä tutustumaan johtajan arkeen, suosittelen ehdottomasti! Tämä oli kaikin puolin rikastuttava kokemus.


Päivä johtajana  Mainostoimisto Ad KiivissäAdkiivi on Kuopiossa Kauppakadulla sijaitseva mainostoimisto, joka suunnittelee ja tuottaa monenlaisia tuotteita aina mainosjulisteista nettisivuihin ja tilojen sisustuksiin.  Adkiivilla on tällä hetkellä 16 työntekijää, joilla on monilla hyvin erilainen opiskelutausta. He ovat opiskelleet mm. medianomeiksi, tradenomeiksi, insinööreiksi ja kauppatieteiden maistereiksi. Mainosalalla ei ole yhtä ainutta ammattinimikettä, vaan työtä voi tehdä hyvin monenlaisilla taustoilla. Kaikilta alan työntekijöiltä vaaditaan kuitenkin ainakin luovuutta ja yhteistyökykyä.

Olin päivän Adkiivilla toimitusjohtaja Jukka Kekäläisen mukana. Päivän aikana sain nähdä erilaisia työskentelytapoja, kuten asiakkaan kanssa keskustelua ja asiakkaan toiveiden toteuttamisen suunnittelua. Pieni työyhteisö takaa sen, että kaikki tuntevat hyvin toisensa ja ainakin Adkiivilla näytti olevan todella hauskaa ja rentoa olla töissä. Itsellekin tuli hyvä mieli, kun näki, että töissähän voi oikeasti olla hauskaakin. Päivässä parasta oli saada tutustua alaan, joka itseäkin vähän kiinnostaa ja nähdä, millaista mainostoimistossa on oikeasti työskennellä. Oli myös kivaa, että minulle annettiin tehtäväksi etsiä kuvia liittyen erään asiakkaan tapaamiseen, joita sitten alan ammattilaiset arvioivat ja keskustelivat kanssani.  Päivä oli ainakin minun osaltani hyvin onnistunut ja siitä jäi hyvä mieli.

Roosa Pirinen 


Päivä johtajana  Kalpa Hockey Oy:ssä
Kävin tutustumassa KalPan toimitusjohtaja Toni Saksmanin työpäivään. Vaikka kiekkokausi on ohi, ei KalPan toimistolla olla lomalla. Urheiluseura on yrityksenä poikkeava: oli mielenkiintoista päästä tutustumaan toimintaan ”sisältäpäin”. Kaiken kaikkiaan päivä oli positiivinen kokemus ja opin myös paljon uusia asioita.

Saku Takkunen Päivä johtajana Frontdesk Oy:ssä
Olin Helsingissä seuraamassä tätini Merja Metsavaara-Mildhin työtä johtajana. Yritys on Frontdesk niminen mainostoimisto. Opin päivän aikana paljon johtamisesta ja nautin tosi paljon koko päivästä. Olin päivän aikana mukana kuvauksissa ja palavereissa ja se oli kaiken kaikkiaan  tosi mielenkiintoista. Suosittelen kyllä kaikille jos samanlainen tempaus tapahtuu uudestaan.

Lotta Poutiainen
Päivä johtajana Ikeassa


Minulla oli mahdollisuus päästä tutustumaan Salla Leinosen työhön Ikeassa Päivä Johtajana tapahtuman kautta.  Näin pääsin näkemään millaista on työskennellä johtajana ja mitä kaikkea se käytännössä merkitsee.

Päiväni alkoi 9.00. Tällöin sain perehdytyksen siitä millainen yritys Ikea on ja mitä Salla työssään tekee. Oli mukava päästä sisälle siitä millainen yritys Ikea on muutenkin kuin asiakkaan näkökulmasta. Pääsin myös päivän myötä näkemään mitä kaikkea Salla työpäivänsä aikana tekee ja millaisista asioista hän on työssään vastuussa. Päiväni päättyi Sallan alaisen Samin perehdytykseen siitä mitä Ikea Food on.

Päivää varten Salla oli suunnitellut minulle erilaisia tehtäviä. Pääsin tekemään asiakasvirtamittausta Ikean uuteen kesäpihaan. Oli mielenkiintoista nähdä se kuinka samalla tavalla ihmiset käyttäytyvät kaupassa. Pääsin myös suorittamaan Ikea foodiiin mystery shopin, jossa pääsin testaamaan ja arvioimaan Ikean ruokia ja henkilökunnan asiakaspalvelu taitoja.

Päivä oli mahtava. Opin paljon uusia asioita ja sain oikeanlaisen kuvan, siitä millaista on olla johtaja. Opin myös mitä on olla johtajana.

Jatta RäsänenPäivä johtajana Ikanossa / Matkus Shopping CenterissäOlin 22.04.2015 seuraamassa Ikanon kauppakeskusjohtajaa Miia Kautovaaran päivää. Päiväni alkoi klo 8.30, jolloin aloitimme aamupalalla tutustuen samalla toisiimme. Tämän jälkeen sain tehdä itsenäistä työtä, johon kuului muun muassa Ikanon nettisivujen suunnittelua. Myöhemmin pääsin mukaan yhteistyökumppanin kanssa käytävään kokoukseen, jonka jälkeen istuimme alas vielä loppu kysymyksille ja palautteelle. Opin paljon asioita johtajuudesta sekä Ikanon toiminnasta. Päivä oli kokonaisuudessaan mahtava!

Henriikka Asikainen

Päivä johtajana Keskolla
Olin 04.05.2015 seuraamassa Keskon ketjupäällikön Keijo Ollikaisen päivää. Päiväni alkoi klo 9.00 tutustumishetkellä, jonka jälkeen pääsin itsenäisesti tutustumaan Keskon työntekijöiden sisäisiin sivuihin. Tämän jälkeen sain tutustua toimistotyön arkeen loppu päivän. Mielenkiintoista oli huomata, kuinka vaihtelevaa työ on toimistossakin päivän sisällä. Päivä oli kokonaisuudessaan opettava ja mielenkiintoinen!
 

 Henriikka AsikainenPäivä johtajana -Talentree Oy

Päivä alkoi ELY-keskuksessa kokouksella ja jatkui siitä Technopolikselle tutustumaan yritykseen. Siellä osallistuin myös katsojana KasvuOpen nimiseen tapahtumaan.

Parasta päivässä oli se, kun melkein kaikki oli uutta. Uusia kokemuksia tuli paljon ja sain uutta näkökulmaa työpäiviin. Huomasin, ettei työpäivien tarvitse olla aina perus 8 tunnin päiviä samassa paikassa samaan aikaan. Ne voivat olla joka päivä erilaisia.

Ikävintä oli kun en tajunnut kaikkia talousasioita mistä siellä puhuttiin ja paljon. Varsinkin aamun kokouksessa käytiin läpi rahoitusstrategioita (jos nyt tajusin oikein), joihin en ollut ennen törmännyt.
Tehtäväni oli lähinnä seurata Anttia koko päivä. En saanut mitään erityistä työtehtävää.

Hyvä johtaja on kiinnostunut alastaan, työstään sekä valmis kohtaamaan erikoisia päiviä ja ihmisiä. Pitää myös huolta (yhteishenki) yrityksensä työntekijöistä ja samalla itse yrityksestä.

Nuoren tulisi löytää oma kiinnostuksen kohteensa ja toteuttaa sitä. Etsiä tietoa ja kehittää taitoa siinä lajissa mikä itseään kiinnostaa. Päivä Johtajana tapahtuma avarsi kuvaani työelämästä paljon sekä antoi uusia ideoita omaan tulevaisuuteen. Paljon on kuitenkin vielä näkemättä työelämästä ja se tuleekin varmaan itse kokea sitten aikuisena, mutta mielestäni tällaiset mahdollisuudet päästä näkemään työelämää ovat plussaa.Hanna-Katri Eskelinen


Päivä Johtajana -Kuopion yliopistollinen keskussairaala

Krista Vihonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti