keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Punaisia neniä tärkeän asian puolesta 

Virallinen Nenäpäivä oli 7. marraskuuta, jolloin myös meidän koulumme vietti sitä. Opiskelijakunnan hallitus oli päättänyt järjestää vappumaisen tapahtuman, joten luvassa olivat naamiaiset. Pukeutujia ei ollut paljon, mutta kuitenkin sen verran, että käytäväkuvasta tuli elävämpi. Oikeastaan yllättävän moni oli viitsinyt pukeutua tai laittaa jonkin pienen asusteen, ja joillakin opettajilla puolestaan naamaa koristivat päivään kuuluvat punaiset nenät. Vappumaisuudesta viestittivät myös käytävillä olleet serpentiinit ja ilmapallot, joissa tietenkin luki Nenäpäivä. Tapahtuman julisteita oli ympäri koulua koristeina. Viikon aikana myös satuhahmot, joilla oli punaiset nenät, olivat säikytelleet eri paikoissa, esimerkiksi wc-pönttöjen kansissa.

  
Naamiaisissa oli luvassa palkintoja osallistujille ja jopa yksinkertaisesti värikkäin asu palkittiin. Palkintoja saattoi voittaa myös järjestetyistä kilpailuista. Salissa oli tarjolla limboamista ja muita pieniä kisoja. Kakkoskerroksen käytävällä puolestaan mietittiin mahdollisimman monia sanoja kirjaimista. Innokkaimmat istuivat tunteja miettimässä sanoja, ja tuloskin taisi olla sen mukainen, sillä sanoja keksittiin useita satoja. Eniten pisteitä sai sanasta, johon kaikki kirjaimet tulivat. Moni keksi myös sen sanan, vaikka pituutta sillä oli reippaasti.


Toisen kerroksen käytävällä oli myös arvonta, johon rehtori lahjoitti palkinnoiksi arvokkaita palkintoja, muun muassa matematiikankirjoja, matkalaturin ja suklaaleivontakirjan. Useat toivoivat matkalaturin voittoa, ja ehdotteluja pinkistä lapusta juuri heidän nimelleen kuului pitkin päivää. Osallistujia oli paljon, vaikka tieto arvonnasta tuli vasta samana päivänä. Tuotto arvonnasta ja myös mokkapalojen myynnistä saadut rahat annettiin Nenäpäivä-keräykseen. Mokkapalojenkin menekki oli hyvä, kuten aina, sillä kuka nyt ei suutaan makeaksi haluaisi. Opettajat ostivat niitä useammankin, jotta he saivat viedä niitä myös kotiin perheelle. 
 

Nenäpäivän idea on kerätä rahaa ja pitää hauskaa. Sitähän meidänkin koulumme teki, ja toivottavasti mahdollisimman moni otti hyödyn irti ja osallistui. Osallistujat ainakin näyttivät iloisille. Onneksi rahan keruukaan ei täysin unohtunut, ja tulosta tuli myös puhtaiden lahjoitusten avulla. Yhteensä koulumme keräsi rahaa 220,20 euroa. Sillä määrällä jo moni kehitysmaan asukas saa ruokaa ja juomaa tai lapsi tukea traumoihinsa, sillä tänä vuonna avustuskohteina olivat Fidan ruokaturvatyö ja traumatisoituneiden lasten auttaminen. Suuri kiitos siis kaikille, jotka tukivat keräystä. 

Noora Leinonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti