sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Lukiolaiset rohkeasti kokeilemaan uutta

 
Lukion aloittaminen on monelle nuorelle odotusta täynnä. Niin oli myös nykyään toista vuottaan lukiossa olevalle Hanna-Katri Eskeliselle. Hän odotti lukio-opiskelun olevan paljon vaikeampaa kuin peruskoulussa, mutta tämä ei ollut täysin totta.
- Lukiossa ensimmäinen vuosi on pääasiassa yläkoulun kertausta, joten se ei ollut niin vaikeaa, Hanna-Katri kertoo. Hän myös ajatteli ihmisten olevan motivoituneempia lukiossa ja samanhenkisiä hänen kanssaan. Tästä hän on yhäkin samaa mieltä, vaikka myöntääkin, että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia.

Hanna-Katri kertoo toisen vuoden olevan vapaampi: ensimmäisenä vuotena on käytävä paljon pakollisia aineita, mutta toisena valinnat ovat vapaampia.
 - Pidän lukiosta, koska täällä on enemmän päätösvaltaa, hän mainitsee. Hän kuitenkin kaipaa peruskoulun sosiaalista puolta: lukiossa ei ole niin paljon aikaa kavereille, varsinkin kun hän käy myös iltalukiota.

Monet kokevat koulukirjojen hinnat korkeiksi, mutta se ei ole ongelma Hanna-Katrille. Vaikka uusien kirjojen hinnat hieman järkyttävätkin välillä, hän hankkii monet kirjansa tutuilta. Hän mainitsee myös Kallaveden lukion puskaradion, joka löytyy Facebookista. Siellä koulun opiskelijat voivat myydä kirjoja toisilleen.

Lopuksi Hanna-Katri kertoo ohjeitaan uusille lukiolaisille: hän kannustaa olemaan rohkea ja uskaltamaan tehdä ja kokea uutta.

Jessi Mäkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti