keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Koko kansan talo - sanoista teatteriesitykseksi



Janne Puustinen havainnollisti vaihe vaiheelta Koko kansan talo - projektin etenemisen
Koko kansan talo -teatteriesitys kertoo ihmisten erilaisista ennakkoluuloista teatteria kohtaan ja teatterin merkityksestä yhteiskunnassa. Näytelmässä esiintyy joukko henkilöitä, joista jokaisella on omanlainen, joko positiivinen tai negatiivinen, suhteensa teatteriin. Myös itse "teatteri" kertoo ihmisten vaihtelevasta suhtautumisesta häntä kohtaan omasta näkökulmastaan.
Esitys kiertelee teatterin tiloissa: pääsimme kurkistamaan kulisseihin, istumaan lavalla ja näkemään puvustamon sekä näyttelijöiden työhuoneita. Kohtaukset oli yhdistetty hyvin taitavasti teatterin tiloihin. Samalla siis näimme juuri remontoidun teatterin uusia upeita tiloja.
Kävimme katsomassa esityksen lukiomme Luovan kirjoittamisen kurssin kanssa 24.9. Seuraavana aamuna näytelmän ohjaaja Janne Puustinen kävi kertomassa meille näytelmän syntymisen eri vaiheista, antoi vinkkejä erityisesti näytelmien ja dialogien kirjoittamiseen ja kertoi myös jonkin verran itsestään ja omasta taustastaan teatterialalla. Oli mukava kuulla vinkkejä kirjoittamiseen teatterialan ammattilaiselta. Ne olivat minulle itselleni ja varmasti monelle muullekin hyödyllisiä ihan kaiken tyyppistä kirjoittamista varten.
Saimme Puustiselta käsikirjoituksen osia näytelmän synnyn eri vaiheista, joista näki, miten käsikirjoitus on muuttunut projektin edetessä. Oli yllättävää ja kiinnostavaa nähdä, miten paljon käsikirjoitus oikeasti muuttuu ensimmäisistä ideoista lopulliseen versioon tultaessa. Kaiken kaikkiaan esitys ja Puustisen luento olivat kokemuksena mielenkiintoinen ja hieno mahdollisuus kurkistaa hieman syvemmälle teatterin maailmaan ja tutustua ohjaajan työhön.

    Heidi Forsberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti