lauantai 29. lokakuuta 2016

Ystävyyskouluvierailu Desenzano del GardaanPe 6.10.
"Kevyt herätys klo. 3.15. Lentomme lähti Kuopiosta Helsinkiin 6.00, ja jatkoimme matkaa Milanoon 8.00. Matka kesti kolmisen tuntia, ja perillä saimme italialaisia pieniä kakkuja ja pillimehuja. Menimme bussiin ja matkustimme 2 tuntia Desenzanoon. Fiilis oli tässä vaiheessa jännittynyt, innostunut mutta erittäin väsynyt.

Italialaiset olivat vastassa, ja tässä vaiheessa kaikki hymyilivät ja olivat iloisia :) Hymymme vain leveni, kun pääsimme perheisiin ja suoraan ruokapöytään syömään mitä erilaisimpia italialaisia herkkuja! Janna täytti mahansa alkuun kasvislasagnella ja jatkoi kanalla, ja Tiina sai nautiskella kanaa, kinkkua, juustoja ja perunoita salaatin kera. Totta kai jälkkäriksi oli vielä aprikoositorttua, joten maha sai kyllä täyttöä.

Tiina avasi jäätelötilastot heti kolmella pallolla, ja on pakko sanoa, että lause "Italiassa jäätelö on taivaallista" käy toteen. Janna taas pääsi maaseudun helmaan ihmettelemään lehmiä ja hylättyä sotilaskotia, jossa italialaiset oppaammekin kävivät ensi kertaa. Päivä kului nopeasti kaiken puuhastelun ohella, ja pääsimme onnellisesti nukkumaan ajoissa. Unet tulivat tarpeeseen, sillä aamulla oli aikainen herätys ja uudet kujeet tiedossa.....😏 "
Janna ja Tiina

La 7.10. Sirmione
"Ensimmäisenä kokonaisena päivänä Italiassa kokoonnuimme kaikki yhdessä syömään aamupalaa koululle kello 8. Aamupalalle jokainen italialainen oli tehnyt jotakin, eikä italialaiseen aamupalaan yleensä kuulu lainkaan suolaista syötävää, mutta tietäen suomalaisten aamiaistottumukset olivat he myös leiponeet jotain suolaista.

Noin kello 9:30 syötyämme maittavan aamiaisen kävelimme koululta lyhyen matkan päässä olevaan satamaan, jakauduimme kahteen veneeseen ja lähdimme kauniille Gardajärvelle. Mukanamme ollut italialainen matkaopas kertoi historiallisten rakennusten tarkoituksia ja taustoja ajellessamme järvellä. Kiersimme järven ympäristöä ja vietimme muutaman tunnin Sirmionessa kävellen ja esimerkiksi kahvitellen. Sää oli ihanteellinen ja Italian kauneus pääsi hyvin esille auringon lämmittävässä paisteessa. Veneemme lähti takaisin satamaan noin kello 12:20.

Illalla vietimme vapaa-aikaa omien hostiemme kanssa ja monet meistä kokoontuivatkin ostoksille isoon kauppakeskukseen, joka piti sisällään myös paljon upeita kauppoja, joita Suomesta ei löydy. Muutaman tunnin kauppakeskuksessa vietettyämme menimme vielä ravintolaan syömään herkullisen illallisen."
Julia ja Salla


  
Su 8.10.
"Tänään käytiin isolla porukalla Milanossa, kierreltiin kaupunkia ympäri ja tehtiin myös ostoksia samalla. Meitä oli reilu puolet koko ryhmästä mukana ja päivä oli tosi hauska! Pääkirkossa emme päässeet käymään sisällä, koska jonot olivat tosi pitkät ja ihmisiä oli paljon."
Iidaliina ja Elisa

Ma 9.10. Malcesine, Garda, Punta San Vigilio, Lazise
"Lähdimme aamulla bussilla Gardaan. Kävimme aamukahvilla järvenrannalla sijaitsevassa kahvilassa. Emme olleet siellä kauan, sillä pian lähdimme bussilla eteenpäin. Seuraava pysähdyspaikkamme oli Punta San Vigilio, kaunis näköalapaikka lähellä sijainneen hotellin pihassa. Sieltä jatkoimme bussilla Malcesineen, jossa meillä oli muutama tunti vapaa-aikaa. Kävimme tutustumassa vanhaan linnaan, jonka jälkeen kiersimme kaupungin kauppoja.

Viimeisenä ajoimme vielä Laziseen. Siellä kirkon ulkopuolella oli jäätelökioski, josta italialaisten mukaan sai kaupungin parasta gelatoa. Aloimme olla jo hieman uupuneita pitkän päivän jälkeen, joten kävimme siellä vain kahvilla tai jätskillä, jonka jälkeen ajoimme bussilla takaisin Desenzanoon."
Eva ja Salla
 

Ti 11.10. Roman Villa, the Castle, Rocca Di Manerba, Salò
"Koulu alkoi tavalliseen tapaan 8:00, ja lähdimme aamulla Desenzanon jokaviikkoisille markkinoille. Markkinoilla oli myynnissä hedelmiä, vaatteita, kenkiä ja paljon muuta. Vierailimme roomalaisessa talossa, jossa oli esillä paikalta löydettyjä mosaiikkeja ja patsaita. Sen jälkeen menimme käymään linnassa, joka oli rakennettu suojelemaan barbaareilta. Sitten menimme takaisin markkinoille ja yhdessä syömään pizzaa. Syömisen jälkeen lähdimme bussilla kohti Salòa. Matkalla poikkesimme kiipeämään vuorelle, jonka päällä oli risti. Salòssa saimme kierrellä omassa rauhassa pitkin katuja. Illat vietimme isäntäperheiden mukana."
Veera ja Emilia


Ke 12.10. Venetsia
"Lähdimme aamulla kahdeksan jälkeen bussilla Venetsiaan. Bussi jätti meidät satamaan, josta vielä erikseen matkasimme laivalla Pyhän Markuksen aukiolle. Päivän aikana jakauduimme pienempiin porukoihin ja kiertelimme Venetsian kapeita kujia pitkin. Ilma oli todella aurinkoinen ja lämmin, joskin kadut korkeiden rakennusten välissä olivat varjoisia. Aurinkoinen päivä sattui kuitenkin juuri sopivasti Venetsian retkellemme ja piristi sitä entisestään! Kaupunki oli täynnä pieniä kauppoja, joissa myytiin paljon matkamuistoja. Myös kahviloita ja pizzerioita löytyi joka kulmalta. Neljän jälkeen suuntasimme laivalla takaisin bussillemme ja sillä kohti Desenzanoa."
Katri ja Julia
  

 To 13.10. Verona
"Verona-päivä oli varsin mielenkiintoinen: käytiin oletetussa Julian talossa ja pientä shoppailuakin tehtiin vähillä rahoilla. Iltapalaksi ranskispizzaa 😛"
Mira ja Sanna


Pe 14.10.
"Heräsimme aamulla 5.30 ja lähdimme rautatieasemalle, josta bussimme lähti kohti Milano-Malpensan lentokenttää. Matka kesti noin 3 tuntia. Lentokentällä tunnelma oli haikea mutta samalla iloinen - kaikki olivat tyytyväisiä matkaan, ja lähdimme iloisina kohti koti-Suomea. Lento Helsinkiin kesti melkein 3 tuntia, jonka jälkeen odotimme Helsinki-Vantaa -lentokentällä pari tuntia Kuopion lentoa.

Opimme paljon Italian kulttuurista ja kielestä sekä saimme paljon uusia kavereita. Matkan yleisvaikutelma ja ryhmähenki olivat hyviä. Opin paljon matkasta henkisesti ja fyysisesti. Uskon, että tämä Italian matka tulee olemaan unohtumaton. Ja uskon, että tulen pitämään jatkossakin yhteyttä Gianpaoloon."
Sini ja Joonas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti